Repül a, repül a... trójai faló!

Törökországban 2018 Trója éve, a legendás romváros reklámozásában a Turkish Airlines is aktívan részt vesz.

A Turkish Airlines egyik A321-es típusú repülőgépe április végétől a trójai faló képével közlekedik, így viszi a történelmi helyszín hírét a nagyvilágba. Tróját éppen húsz éve vették fel az UNESCO a világörökségi listájára. A páratlan régészeti helyszínt idén számtalan rendezvénnyel igyekszenek népszerűsíteni.

Az ókori Trója romjai Törökország nyugati partvidékén, Çanakkale nevű tartományában találhatóak, a hely mai neve Hisarlık (Hisszarlik). A terület ötezer éves múltra tekint vissza, már a bronzkorban virágzó kereskedőváros lehetett. A történelem során a város többször elpusztult, összesen 9 város épült fel területén az idők során.

Ha meg szeretné látogatni Tróját, utazzon a Turkish Airlines járatával Isztambulig, onnan pedig busszal vagy autóval érheti el a kb 120 km-re élvő Hisarlıkot.
 
Akciós Isztambul repülőjegyért látogassa meg Turkish Airlines repülőjegy akciók oldalunkat vagy használja online repülőjegy keresőnket!

A Trója című filmben szereplő faló Canakkale kikötőjében

2018-05-10

A Turkish Airlinesról:

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik és 297 úti célra repül világszerte. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját. A Star Alliance szövetség tagja és méltán hívják "Törökország felkelő csillagának is". A Turkish Airlines bemutatkozik

A Turkish Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Bombay repülőjegy 133 100Ft, Havanna repülőjegy 155 000Ft, Phuket repülőjegy 159 100Ft, Tokió repülőjegy 165 900Ft!

Moroni, a Comore-szigetek fővárosa a legújabb afrikai célállomás.

Phuketra, Katmanduba, Zanzibárra és Kilimandzsáróra repül gyakrabban a török légitársaság.

Július 17-én indította el a török légitársaság a legújabb járatát a népszerű thaiföldi üdülőhelyre.

Megmászni a Kilimandzsárót? Bejárni a Ngorongoro krátert Tanzániában? Vagy éppen csak elnyúlni a fehér homokban a Seychelle szigeteken?

A Turkish Airlines egyszerre két igen különleges amerikai várost is felvett útvonalhálózatába. Hogy melyek ezek? Cikkünkben eláruljuk.A honlap használatával Ön hozzájárul ahhoz, hogy eszközén a Vista Utazási Irodák Kft. és partnerei cookie-kat tároljanak és azokhoz hozzáférjenek, valamint a honlap használatával Ön elfogadja a cookie szabályzatban foglaltakat.