Repül a, repül a... trójai faló!

Törökországban 2018 Trója éve, a legendás romváros reklámozásában a Turkish Airlines is aktívan részt vesz.
kép forrása: turkishairlines.com

A Turkish Airlines egyik A321-es típusú repülőgépe április végétől a trójai faló képével közlekedik, így viszi a történelmi helyszín hírét a nagyvilágba. Tróját éppen húsz éve vették fel az UNESCO a világörökségi listájára. A páratlan régészeti helyszínt idén számtalan rendezvénnyel igyekszenek népszerűsíteni.

Az ókori Trója romjai Törökország nyugati partvidékén, Çanakkale nevű tartományában találhatóak, a hely mai neve Hisarlık (Hisszarlik). A terület ötezer éves múltra tekint vissza, már a bronzkorban virágzó kereskedőváros lehetett. A történelem során a város többször elpusztult, összesen 9 város épült fel területén az idők során.

Ha meg szeretné látogatni Tróját, utazzon a Turkish Airlines járatával Isztambulig, onnan pedig busszal vagy autóval érheti el a kb 120 km-re élvő Hisarlıkot.
 
Akciós Isztambul repülőjegyért látogassa meg Turkish Airlines repülőjegy akciók oldalunkat vagy használja online repülőjegy keresőnket!

A Trója című filmben szereplő faló Canakkale kikötőjében
kép forrása: turkishairlines.com

2018-05-10

A Turkish Airlinesról:

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik és 126 ország 316 városába repül. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját. A Star Alliance szövetség tagja és méltán hívják "Törökország felkelő csillagának is". A Turkish Airlines bemutatkozik

A Turkish Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Isztambul repülőjegy 60 900Ft, Dubai repülőjegy 138 600Ft, New York 174 400Ft, Zanzibár 179 500Ft, Male, Maldív-szigetek repülőjegy 204 700Ft!

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A Turkish Airlines augusztusban három reggeli és négy esti járatpárt tervez indítani.

A török légitársaság júliusban két reggeli és három esti járatpárt tervez indítani.

2020. júniusától már három kanadai városba repül a török légitársaság.

2019. év végétől újabb kínai városba indít repülőjáratot a Turkish Airlines.