Koh Samui repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY
1 repülőtér

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Koh Samui érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Koh Samui
2024-11-11
2024-11-26
315 000 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2024-11-11
2024-11-24
323 000 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2024-09-11
2024-09-28
342 900 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2025-03-12
2025-03-20
350 600 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2024-09-12
2024-09-27
358 500 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2024-09-11
2024-09-25
360 400 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2024-10-09
2024-10-17
374 300 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2024-09-15
2024-09-28
377 700 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2024-11-13
2024-11-21
387 200 HUF/fő-től
Budapest
Koh Samui
2024-09-11
2024-09-26
390 200 HUF/fő-től

 

Miért éppen Koh Samui és Thaiföld?

Azok közül, akik nyaraltak már mind Phuketen, mind Samui szigetén, sokan vannak, akik határozottan Samuit preferálják. A fő érvek között mindig szerepel az, hogy Samui barátságosabb, méretben kellemesebb, és központi helye a Chaweng Beach sokkal szebb stranddal bír, mint Phuket sziget epicentruma, a Patong. Samui szerelmesei mindig megemlítik, hogy Samui repülőterénél aranyosabb alig akad a világon.

Tény és való, hogy Chaweng emberi léptékű, nincsenek nagy távolságok, akár egy nap alatt is bejárható a sziget. A keleti partoldalon elhelyezkedő, Chaweng Beach is csak 15-20 percre található a repülőtértől. Nem véletlen, hogy a Chaweng Beach vált a sziget turisztikai, vendéglátó, szállodai központjává, hiszen itt egy olyan öböl van, ami nagyon hangulatos nappal is, és főleg este. Csodás a hangulat esténként a fáklyákkal megvilágított parti bárok, éttermek tájékán. Emberek pamlagokon elterülve iszogatnak, ott természetes, hogy a legtöbben mezítláb járkálnak.  A boltokkal, éttermekkel teli Beach Road-on az élet elég mozgalmas, de még a kellemes keretek között.

Szó sincs arról, hogy a szigeten csak Chaweng érdemel figyelmet. A szigeten sok a romantikus öböl, partrész. Talán mondható, hogy Samuin több a szép strand, mint Phuketen. Nem szabad kihagyni Lamaiban az éjszakai piac meglátogatását. E sorok írójának egyik kedvenc helye a Bophut melletti Fischerman’s Village pénteki esti piaca.

A sziget belső része hangulatosabb, mint Phuketen. Vannak elefántos programok, érdemes meglátogatni a Na Mang vízesést. Kulturális programok is kínálkoznak, pl. a dombon emelkedő mosolygó nagy Buddha szobor.   

Samui nagy fejlődésben, sok hotel, szupermarket épül. Az ellátás egyre nagyobb választékú, persze vannak, akik aggódnak, hogy ne legyen a sziget túlfejlesztve, mert akkor elveszti az eddigi báját, természetességét.  

Kétségtelenül Phuketről izgalmasabb kirándulásokat lehet tenni a környékén, de azért Samui is kínál igazán érdekes közeli túra élményt. Sokan áthajóznak Koh Phangan szigetére, ami kicsit olyan, mint Samui 10-15 évvel ezelőtt.  Fiatalok körében népszerű átmenni Koh Phanganra a Full Moon partira. Hosszabb hajóút ( 2 óra ) eljutni Ko Tao szigetére, de megéri, főleg azoknak, akik szeretnek búvárkodni.

Hogyan foglaljak olcsón Koh Samui repülőjegyet?

Online repülőjegy keresőnkkel egyszerre több légitársaság Koh Samui repülőjegy ajánlatát is egy gombnyomásra össze tudja hasonlítani. Az Önnek megfelelő repjegyeket online be tudja foglalni és irodáinkban készpénzzel kifizetheti vagy már foglaláskor azonnal bankkártyával is megvásárolhat.

A Koh Samui repülőjegy lefoglalásához írja be a kiindulási és végcél városát ( Honnan: Budapest vagy Bécs és Hová: Koh Samui ), ezután a legördülő városlistában kattintson a város/reptér nevére is! Válassza ki, hogy egyirányú vagy oda-vissza Koh Samui repülőjegyre van szüksége és adja meg, hogy hány főre ( felnőttekre, gyerekekre, csecsemőkre ) szeretne foglalni. Jelölje meg az oda- és a visszaút dátumát is! Ha csak egy bizonyos légitársaság vagy például csak business Koh Samui repülőjegy ajánlatokra kíváncsi, ezt a Részletes keresésre kattintva tudja beállítani.

Koh Samui Phuket repülőjegy foglaláskor érdemes előre meggondolni, hogy az utazást meg szeretné-e szakítani Bangkokban vagy egy másik thai szigeten ( pl. Phuketen ). Ha igen, akkor a keresőben a Többszakaszos keresésre váltva az ilyen bonyolultabb útvonalakra és megszakított utazásokra is tud árajánlatot kérni.
Roppant szerencsés a Thaiföldre utazók szempontjából az, hogy a 30 napnál nem hosszabb útra indulóknak Thaiföldre való  belépéshez nincs vízumra szükségük. 

Melyik légitársaságoknak van olcsó Koh Samui repülőjegye?

Koh Samui kicsiny repterét a Bangkok Airways birtokolja, így a legtöbb gép az ő járatuk, elsősorban Bankokról és Phuketről, de érkeznek gépek Kuala Lumpurból és Szingapúrból is. Budapestről indulva egy európai és egy bangkoki átszállással számos lehetőség közül lehet választani. Sokan kedvelik azt a megoldást is, hogy csak Bangkokba vesznek ( valami olcsóbb ) repülőjegyet és később foglalnak hozzá thai belföldi járatokat vagy akár egy légibérletet is. Az Aeroflot, Air France KLM, Lufthansa és a Finnair ) kínálják a legolcsóbb Koh Samui repülőjegyet, árban és szolgáltatási színvonalban felettük van az Emirates és a Qatar ). Ezekre a légiutársaságokra 2 átszállásos repülőjegyet lehet vásárolni és Bangkoktól az utasokat általában a Bangkok Airways vagy a Thai Airways fuvarozza.

Bécsből két légitársaság is kínál egy átszállásos lehetőséget. Az EVA Air Bécs - Koh Samui repülőjegyei és az Austrian Airlines Thai Airlines-szal vagy Bangkok Airways-szel közös repjegyei online rendszerünkben is lefoglalhatóak, mindkettő bangkoki átszállással megy.

Mikor érdemes a Koh Samui repülőjegyet megvásárolni és mikor olcsóbb utazni?

Koh Samuin az év nagy részében ideális az időjárás egy kellemes nyaraláshoz. Három évszakuk van, a száraz, a meleg és az esős. A száraz évszak decembertől februárig tart. Európában tél van, Koh Samuin pedig kellemes meleg és nincs eső. Ez a főszezon, ilyenkor a legdrágább a repülőjegy és a szállás is. A meleg évszak márciustól szeptemberig tart. Március és április a legmelegebb hónapok, de még mindig csak kevés eső esik, így ekkor is nyüzsögnek a turisták. Májustól szeptemberig napközben sok napsütésre, de délután már kiadós esőkre, zivatarokra kell számítani. Az igazi esős évszak szeptember-októberben köszönt be, december közepéig van a legtöbb csapadék. Ekkor sem esik minden nap és egész nap: naponta pár óráig zuhog, viszont erős szép is fúj, a tenger is viharosabb. Búvárkodásra és strandolásra az esős időszak annyira nem jó, de ilyenkor a legkevesebb a turista, nézelődni, pihenni, jókat enni ilyenkor jó áron lehet. Online repülőjegy keresőnkben mindig megtalálja a legfrissebb légitársasági repülőjegy akciókat.

Hogyan jutok be a repülőtérről Koh Samui központjába?

Samui International Airport ( USM ):

A koh samui repülőtér világ egyik legszebbike. Csodálatos zöld környezetben található, építészeti megoldásai pedig egy trópusi üdülőhelyet idéznek: alacsony, nádtetős épületei, pálmafa oszlopai és rattan falai kellemesen egybeolvadnak a környező kókuszpálma ligetekkel. Az épületkomplexum másik különlegessége az, hogy az ajándékboltot kivéve a várótermeinek gyakorlatilag nincsenek falai. Környezetbarát és tájbaillő megoldásaival a reptér építői számos díjat is elnyertek. A járatok Bangkokból ( a reptér tulajdonosa a Bangkok Airways ), Phuketről, Kuala Lumpurból és Szingapúrból érkeznek.

  • Gyűjtőjáratú minibusz: A szállodánk megközelítéséhez ez a legolcsóbb megoldáas. A reptérről pl. Chaweng: 150 bath/fő, Buddha szobor - 100-120 baht/fő, Lamai északi és középső része 170 baht/fő, a déli része 200 baht/fő. Általában összevár legalább 5 utast és csak ezután indul. Esetenként akár 20-30 percet is várni kell. Akinek sürgős az útja, inkább a taxit vagy a privát minibuszt válassza.
  • Taxi: drágább, mintha gyűjtő minibusszal mennénk. Például a reptérről Chaweng: 500 bath, Buddha szobor - 400 baht, Lamai északi rész 600 baht, Lamai középső része 700 baht, a déli része 800 baht.
  • Privát minibusz: ez is inkább taxiárban van: a reptérről Chaweng:  800 bath, Buddha szobor - 500 baht, Lamai északi rész 800 baht, Lamai középső és déli része 1200 baht.
     
  • A koh samui repülőtér a térképen

Még több hasznos tudnivaló Koh Samuiról és Thaiföldről:

Híreink és érdekességek Koh Samuiról és a repülés világából:

Az EVA Air egy taivani magán légitársaság. Taipei-ből több, mint 70 célállomásra repül Európában, Kínában, Japánban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban.