Ethiopian Airlines bemutatása

Az Ethiopean Airlines a Star Alliance szövetség tagja és afrika legjelentősebb légitársasága. A kontinens legfiatalabb flottájával büszkélkedik.
Ethiopian Airlines bemutatása

Az Ethiopian Airlines története 1946-ig nyúlik vissza, amikor az etióp állam megalapította a légitársaságot.

A tulajdonos törekvése, hogy a légitársaságot – beleértve a  gépparkot, a kiszolgálás színvonalát és az útvonalhálózatot is - folyamatosan fejlessze, modernizálja. Ennek köszönhető, hogy  jelenleg az Ethiopian Airlines  Afrika legjelentősebb légitársaságává nőtte ki magát, neki van a legfiatalabb és legmodernebb flottája, amely 95 gépből áll. 5 kontines több mint 100 városába – ezen belül Afrikában 55 városba - indít járatokat és a bevételeket tekintve is övé a vezető szerep.

Sőt! 2017 novemberében a minőségi szolgáltatásait díjazva az Ethiopian Airlines megkapta a 4 csillagos légitársaság díját, így olyan légitársaságokkal került egy csoportba mint  az Emirates, Finnair, Swiss, British Airways és a Turkish Airlines.

Vacsorázzon Európában és ebédeljen Afrika bármely pontján!

Az Ethiopian Airlines szlogenje a valóságban is működik, hiszen a jó csatlakozást kínáló menetrendeknek köszönhetően a magyar utasok Bécsből felszállva csupán 1 átszállással a legtöbb afrikai várost – beleértve a Seychelle-szigeteket is – kényelmesen elérhetik.

Az Ethiopian Airlines jelenleg hetente 4 járatot indít Bécs és Addisz Abeba között, december 12-től ez a szám 5-re, majd jövő év júniusától napi (!) járatra bővül.
Ezzel a járattal a  magyar utasok számára a légitársaság  könnyű és egyszerű csatlakozást kínál a Bécsből induló ultramodern Boeing 787-es Dreamliner gépekkel Addisz-Abebába és onnan a további afrikai desztinációkba.

A magyar utasok számára a legkedveltebb desztinációk közé tartozik Kenya, Tanzánia, Namíbia, Dél-Afrikai Köztársaság és a Seychelle-szigetek. A légitársaság járataira bécsi indulással lehet repülőjegyet foglalni, többek közt Addis Abebába, Johannesburgba, Durbanbe, Fokvárosba, Nairobiba, Mombasába, Windhoek-ba, a seychelle-szigeteki Mahéba, és Dar es Saalamba. De olyan különlegességek is megtalálhatóak úti céljaik között, mint Madagaszkár (Antananarivo), Kilimanjáró, Zanzibár és Victoria Falls.

A légitársaság a Star Alliance légitársasági szövetség tagja.

5 érdekesség a légitársaságról
  • Az Ethiopian Airlines az a légitársaság, amely igazán komolyan veszi a nemek közötti egyenlőséget. A légtársaság 8000 alkalmazottjából 3000 a nő, de a nők arányát tovább szeretnék növelni.
  • A közelmúltban két alkalommal is olyan járatot indított a légitársaság, ahol a járat teljes személyzetét hölgyek alkották, a földi kiszolgálást és a légi irányítást sem bízták a férfiakra és a fedélzeten is csupa női személyzet volt.
  • Az Ethiopian Airlines-nak van a legfiatalabb flottája Afrikában, a gépek átlagos életkora mindössze 5 év.
  • Az Ethiopian Airlines központi repülőtere az impozáns addisz-abebai Bole nemzetközi repülőtér, ahol  2017 októberétől az utasok részére bevezették az ingyen wifit.
  • A légitársaság nagyvonalú a feladott poggyász tekintetében: turistaosztályon 2x23 kg, míg business osztályon 2 x32 kg vagy 3x23 kg csomag adható fel.
2017-12-13  

Az Ethiopian Airlines-ről:

Az Ethiopian Airlines Etiópia nemzeti légitársasága és Afrika leggyorsabban fejlődő és legjövedelmezőbb légi fuvarozója. Központja Addis Abebában van, ahonnan 95 nemzetközi és 20 belföldi desztinációra repül. A 1945-ben alapított Ethiopian Airlines flottája 95 gépből áll (átlagéletkoruk 4 év), amelyben megtalálhatóak a Boeing B787-es Dreamlinerjei és Airbus legmodernebb A350-esei is. Bécs és Addis Abeba között Dreamlinerek közlekednek. Hozzánk legközelebb a bécsi repülőtéren találkozhatunk gépeivel, 2018. nyarától minden nap közlekedik Bécs - Addis Abeba járat. A légitársaság a Star Alliance szövetség tagja.

 Az Ethiopian Airlines részletes bemutatása >>>

A Ethiopian Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

A repülőjegy akciók feltöltés alatt

Június 5-én vette át az Ethiopian Airlines a 100. repülőgépét, egy Boeing 787-900-est.

2018. június 4-től a hét minden napján lesz közvetlen járat Ausztria és Etiópia közt.