Stavanger repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY
1 repülőtér

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Stavanger érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Stavanger
2024-08-14
2024-08-21
100 600 HUF/fő-től
Budapest
Stavanger
2024-08-20
2024-08-24
144 000 HUF/fő-től
Budapest
Stavanger
2024-08-08
2024-08-12
110 400 HUF/fő-től
Budapest
Stavanger
2024-10-06
2024-10-10
224 800 HUF/fő-től

Miért éppen Stavanger?

Ha először akarunk Norvégiával ismerkedni, akkor egyáltalán nem kell a fővárossal, Oslóval kezdeni. Mivel a skandináv ország gazdagságának az alapja az olaj, így akár kezdhetjük az ismerkedést a norvég olaj "fővárosával", Stavangerrel is, hisz most már a Wizzairrel 2 óra 35 perc alatt ott lehetünk.

Nehogy azt képzeljük, hogy akkor ez egy szimpla (olaj)ipari város, mert Stavanger az aranyos óvárosának pár száz faházával kifejezetten hangulatos hely. Hálás fotótéma a macskaköves kis utcák színes faházainak látványa. Bármennyire is visszafogottak a norvégok, késő délután vagy a hétvégeken kellemes népségnek tűnnek az Øvre Holmegate nevű, színekben pompázó utca forgatagában.

Sokan vagyunk úgy utazóként, hogy már elegünk van túl sok más turistával osztozkodni egy város megismerésében. Nos Stavangerben nem kell az utcán mozognunk lökdösődő, zajos turistacsoportokkal. Békésen, nyugalomban álldogálhatunk a parton és figyelhetjük a visszaérkező halászbárkákat, amik hozzák a frissen fogott zsákmányukat.

Az ember Stavangerben irigykedve nézi, hogy az olajkincsből mennyi mindenre tud az állam, meg a helyi önkormányzat költetni a helyiek jóllétére. Persze, hogy érdekelhet minket ennek kapcsán maga az olajkitermelés múltja és jelene is. Van Stavangerben egy igazán profi Olajmúzeum, amit mindenképpen érdemes meglátogatni.

Sokan azt hiszik, hogy ott fent északon az emberek este behúzódnak otthonaikban és nincs pörgős éjszakai élet. Hát Stavanger ezt a vélekedést bizonyosan cáfolja. Még hétköznap este is nyüzsgő élet van a bárokban, sörözőkben. Nem mondhatjuk, hogy olcsó enni, szórakozni Stavangerben, de hát elég érdekes és szép Norvégia ahhoz, hogy ezt az odalátogatásunkba belekalkuláljuk.

És végül jöjjön a legütősebb érv Stavanger meglátogatása mellett! Két fantasztikus természeti látványossághoz juthatunk el a városból. A Szószék-szikla (vagy Prédikálószék) és a Kjerag-szikla hatalmas élményt nyújt. Kéretik a neten "megguglizni" az e két névhez tartozó fotókat: Preikestolen és Kjeragbolten. Megjósolható, hogy a fotók alapján nyomban kedvünk támad repülőjegyet foglalni Stavangerbe.

Még több hasznos tudnivaló Stavangerről és Norvégiáról:

Híreink és érdekességek Stavangerről és a repülés világából:

2018. márciustól Athénba és Stavangerbe, áprilistől Bázelbe is utazhatunk a fapados légitársasággal.