Ryanair: olcsóbb csomagfeladás, kevesebb kézicsomag

Bár a Ryanair utasai kevesebb kézipoggyászt vihetnek majd a fedélzetre, de olcsóbban és több csomagot adhatnak fel a csomagtérbe.

Ryanair: kevesebb kézipoggyász a fedélzeten


A Ryanair 2018. január 15-től csökkenti a feladható poggyászért felszámítandó díjat és növeli a feladható poggyász súlykeretét, viszont a fedélzetre ezentúl kevesebb kézicsomagot enged fel.

Ryanair: kevesebb kézipoggyász a fedélzeten:

A poggyász kezelés változtatására azért van szükség, mert a Ryanairnél jelenleg fejenként 2 kézicsomag engedélyezett, amelyek nem mindig férnek el a csomagtároló rekeszekbe és azok egy részét felszállás előtt át kellett tenni a csomagtérbe. A légitársaság az ebből adódó járatkésések számát szeretné csökkenteni azzal, hogy kedvezőbb áron és több csomagot enged feladni a poggyásztérbe.

2018. január 15-től az alábbi szabályok érvényesek:
  • A díj ellenében feladható poggyász maximális súlya 15kg-ról 20kg-ra nő.
  • A jegyfoglaláskor igényelt feladható poggyász díja 35EUR-ról 25EUR-ra csökkent (20kg-os standard csomag). Az utólag megvásárolt feladható poggyász díja nem változik (40EUR), így érdemes a jegyvásárlással együtt a feladható poggyászt is kifizetni.
  • 2 kézipoggyászt csak az elsőbbségi beszállást megvásárló, illetve Plus, Flexi Plus és Family Plus tarifájú jeggyel utazók vihetnek fel a gépre (1db 55x40x20cm-es táska + 1 kis kézicsomag)
  • A többi utas a fedélzetre csak a kisebb táskát viheti fel, a nagyobb kézipoggyászt a beszálláskor elveszik tőlük és a csomagtérben kerül elhelyezésre (ingyenes)
  • A csecsemők részére továbbra is ingyen felvihető egy darab, legfeljebb 5 kg-os pelenkástáska

Az elsőbbségi beszállás a foglaláskor 5EUR-ért, utólag 6EUR-ért foglalható.

A Ryanair légitársaság járataira irodáinkban és weboldalunkon is foglalható repülőjegy


2017-10-25

A Ryanairről:

Az ír fapados légitársaság 36 országban 213 úti célra közlekedik. Flottájában 430 db Boeing 737-800-as repülőgép található meg. Budapestről 15 ország 35 városa érhető el közvetlen Ryanair járattal (2018. március). 2017-ben a Ryanair lett az első európai légitársaság, amely átlépte az 1 milliárdos utasszámot.

A Ryanair legfrissebb hírei:

A Ryanair fapados légitársaság heti két járatot kínál a marokkói "királyi városok" egyikébe, Marrakeshbe.

2018 nyarától már három görög városba utazhatunk Budapestről a Ryanair fapados légitársasággal.

2018. március 30-tól már hat spanyol városba utazhatunk Budapestről a Ryanair fapados légitársasággal.A honlap használatával Ön hozzájárul ahhoz, hogy eszközén a Vista Utazási Irodák Kft. és partnerei cookie-kat tároljanak és azokhoz hozzáférjenek, valamint a honlap használatával Ön elfogadja a cookie szabályzatban foglaltakat.