Ryanair: olcsóbb csomagfeladás, kevesebb kézicsomag

Bár a Ryanair utasai kevesebb kézipoggyászt vihetnek majd a fedélzetre, de olcsóbban és több csomagot adhatnak fel a csomagtérbe.

Ryanair: kevesebb kézipoggyász a fedélzeten


A Ryanair 2018. január 15-től csökkenti a feladható poggyászért felszámítandó díjat és növeli a feladható poggyász súlykeretét, viszont a fedélzetre ezentúl kevesebb kézicsomagot enged fel.

Ryanair: kevesebb kézipoggyász a fedélzeten:

A poggyász kezelés változtatására azért van szükség, mert a Ryanairnél jelenleg fejenként 2 kézicsomag engedélyezett, amelyek nem mindig férnek el a csomagtároló rekeszekbe és azok egy részét felszállás előtt át kellett tenni a csomagtérbe. A légitársaság az ebből adódó járatkésések számát szeretné csökkenteni azzal, hogy kedvezőbb áron és több csomagot enged feladni a poggyásztérbe.

2018. január 15-től az alábbi szabályok érvényesek:
  • A díj ellenében feladható poggyász maximális súlya 15kg-ról 20kg-ra nő.
  • A jegyfoglaláskor igényelt feladható poggyász díja 35EUR-ról 25EUR-ra csökkent (20kg-os standard csomag). Az utólag megvásárolt feladható poggyász díja nem változik (40EUR), így érdemes a jegyvásárlással együtt a feladható poggyászt is kifizetni.
  • 2 kézipoggyászt csak az elsőbbségi beszállást megvásárló, illetve Plus, Flexi Plus és Family Plus tarifájú jeggyel utazók vihetnek fel a gépre (1db 55x40x20cm-es táska + 1 kis kézicsomag)
  • A többi utas a fedélzetre csak a kisebb táskát viheti fel, a nagyobb kézipoggyászt a beszálláskor elveszik tőlük és a csomagtérben kerül elhelyezésre (ingyenes)
  • A csecsemők részére továbbra is ingyen felvihető egy darab, legfeljebb 5 kg-os pelenkástáska

Az elsőbbségi beszállás a foglaláskor 5EUR-ért, utólag 6EUR-ért foglalható.

A Ryanair légitársaság járataira irodáinkban és weboldalunkon is foglalható repülőjegy


2017-10-25

Legfrissebb híreink a légiközlekedés világából:

Június közepétől már Balit érintve is repülhet Aucklandre az Emirates-szel. Toldja meg új-zélandi utazását egy nyaralással a csodálatos Bali szigetén!

Phuketra, Katmanduba, Zanzibárra és Kilimandzsáróra repül gyakrabban a török légitársaság.

Josie Pepper a 2-es terminálon áll a Lufthansa utasok rendelkezésére.

Újra történelmet írt a Qatar Airways légitársaság, amikor február 20-án átvette a világ első Airbus A350-1000-es utasszállítóját Dohában.

Hamarosan indul a közvetlen járat Budapestről New Yorkba és Chicagóba!

Nagy népszerűségnek örvend az Air Canada Rouge járata, amelyet jövőre még korábban és sűrűbb menetrenddel indít el a légitársaság.

Foglalja le athéni repülőjegyét akár 35% kedvezménnyel az Aegan Airlines járataira, tavaszi, nyári vagy őszi utazásához!

A LOT lengyel légitársaság új járatával 2018. április 27-től a meseszép lengyel város egy óra alatt elérhető Budapestről!

2018. februárjától egy svéd és egy japán mesterszakács fogásait kóstolhatják a business utasok.

A díjnyertes Qatar Airways február 25-28. között üzemelteti ezt a különleges járatot Budapest és Doha között!Korábbi híreink - Archívum >>>