Olcsó repülőjegy foglalás tippek, trükkök

A lenti kis ismertetőben tippeket és tanácsokat adunk, hogyan találja meg online repülőjegy foglaló rendszerünkben illetve utazási irodánkban a legkedvezőbb áru repjegyet. 
 

Repülőjegyét foglalja le időben!

Az olcsó repülőjegy ár egyik kulcsa az időben történő foglalás. A kiválasztott repülő járatra már eladott jegyek száma döntő : minél kevesebb már a szabad hely, annál drágábban értékesítik a megmaradt üléseket. A légitársaságok gyakran hirdetnek meg elővételi akciókat is, amikor például 3-4 hónappal az utazás előtt jóval kedvezőbb áron foglalható a repülőjegy. A cégek az olcsó jepjegy árak esetében elővételi kötelezettséget is előírhatnak, azaz a legolcsóbb jegyet az indulás előtt meghatározott idővel (például 21 nappal előre) meg kell vásárolni. Ha ezt elmulasztjuk, az ár akár több tízezer Ft-tal is magasabbra emelkedhet.

Hová utazik? Melyik reptérre vegyen repjegyet?

Mint ahogy New Yorkot nem lehet összehasonlítani Bali szigetével, úgy nem lehet egységes tanácsot sem adni, amely minden célállomásra egyformán működne. Érdemes tisztában lenni választott célállomása sajátosságaival: évszakok, éghajlat és időjárás, helyi szokások, ünnepek. Például "hiába" vannak olcsó repülőjegyek Kubába nyárra, ha ott éppen esős időszak van vagy ősszel, amikor hurrikánok pusztítanak. Éppen ezért készítettünk egy összeállítást, melyben földrészenként és városonként külön hasznos tippeket is adunk olcsó repülőjegy vásárláshoz. Itt a repülőjegy keresése mellett megtalálja a reptérről a városba jutás módjait és árait is, hiszen ezek is befolyáolják majd, végül menyibe is került utazása.

Mennyi időre utazik?

A legtöbb légitársaság úgy alakítja az akciós repjegy foglalás feltételeit, hogy a legolcsóbb ár érdekében egy hétvégét (például egy szombat éjszakát) az úti célunkon kell töltenünk. Egyes tengerentúli repülőjegyek esetében ez az idő akár 7-14 éjszaka is lehet. Ha olcsó foglalást szeretne, nem árt tudnia: egy egyéves utazásra is alkalmas repjegynél jóval olcsóbb egy akciós 1 vagy 3 hónapos jegy.

Olcsóbb a repülőjegy a csúcsszezonon kívül

Ha olcsó repjegyet szeretne, kerülje a tömeget! Hagyományosan a nyári és a karácsony-újévi időszakok számítanak kiemelt szezonnak a légiközlekedésben.
Ezen kívül főszezoni árak érvényesek és sokkal több a foglalás is ünnepek (pl. Húsvét, az Egyesült Államokban Hálaadás) környékén és nagy nemzetközi érdeklődéssel járó események (pl. Olimpia, Forma 1) körül. A nagy utasforgalom miatt ilyenkor sokkal zsúfoltabbak a légitársaságok járatai, tehát érdemes már hónapokkal előre lefoglalni a repülőjegyet illetve csúcsszezonon kívül utazni.

Rugalmas útiterv

Érdemes repülőjegy árajánlatot kérni több indulási és érkezési időponttal is. Egyes napokra, például egy péntek délutáni ill.  szombat reggeli indulásokra több a foglalás, így hamarabb betelnek a gépek, így a maradék jegyeket csak drágábban lehet foglalni. Ha olcsóbb árat szeretne, nézze meg a hétköznap induló járatokat is!  Az is célravezető megoldás, ha az utazása időpontja rugalmas, tehát az olcsóbb ár érdekében napokkal, hetekkel is eltolhatóak a dátumok.

Légitársaságok repülőjegy akciói

Az akciós repülőjegy árak utáni vadászatot megkönnyítve összegyűjtöttük Önnek a legnépszerűbb városok legolcsóbb repülőjegy akcióit. Ha kedvenc társasága legjobb repülőjegy áraira kíváncsi, akkor a Légitársasági repülőjegy akciók oldalt is érdemes rendszeresen böngésznie. Rendszeres hírlevelünkben, a Vista Hírlevelében is folyamatosan megtalálja legjobb akciós repülőjegy árainkat.

Rugalmas feltételű repülőjegy helyett kötött, de olcsó jegy

Minél szigorúbb feltételekkel rendelkezik egy repülőjegy, annál olcsóbb. A légitársaságok a rugalmas feltételű jegyeket (pl. jegyvisszaváltás, dátummódosítási lehetősége, lazább jegyvásárlási határidő, rövidebb kinttartózkodásra szóló jegy, stb.) drágábban adják. Ha nem feltétlenül ragaszkodik egy módosíható dátumú repülőjegy vásárlásához vagy 2-3 hétköznap helyett egy szombat éjszakával meg tudja toldani az utazását, jelentősen olcsóbb repülőjegy foglalás készülhet Önnek.

OPEN repjegy helyett módosítható hazaút

Az úgynevezett open, azaz nyitva hagyható repülőjegy típus nem kedvezményes, hanem teljes árú jegyet takar. Az ilyen repjegynél a vásárláskor még nem kell fixen lefoglalni a visszaúti járatot. Ennek a rugalmasságnak azonban magas ára van: egy kedvező árú, de módosítható visszaúti dátumú repülőjegy ára a majdani módosítás díjával együtt is csak a töredéke egy OPEN repjegy árának.

Bécsi és pozsonyi indulás

A légitársaságok eltérő árakon értékesíthetik a repülőjegyeket, a kiinduló várostól függően. Ha olcsó repülőjegyet keres, érdemes megnéznie a bécsi és pozsonyi kiindulást is - még az útiköltséget is beleszámítva is jobban járhat egyes úticéloknál. Irodánk nemcsak Budapestről, hanem Bécsből és Pozsonyból induló repülőjegyeket is kínál. Online repülőjegy foglaló rendszerünkben egyszerre is kilistázhatja a budapesti, bécsi illetve pozsonyi indulású árakat. A repülőjegy kereső felületen állítsa be a rugalmasságot az alternatív repterekre és az alternatív indulási repülőterekhez írja be Bécset és Pozsonyt.

Repülőjegy gyermekek és csecsemők részére

A kis utasok számára a repülőjegy is olcsóbb. Csecsemőkedvezmény a 2 éven aluli kisgyermekeknek adható. A csecsemők ebben az esetben egyik velük utazó felnőtt ölében ülhetnek, külön ülőhelyet csak gyermekjegy áráért tudunk számukra foglalni. Gyermekáron a 2 évnél idősebb, de a 12 évesnél fiatalabb gyermekek részére vásárolható repülőjegy. Az életkor-kedvezményhez fontos tudni, hogy csak abban az esetben érvényes, ha a felső korhatárt a hazaérkezésig nem tölti be a baba illetve a gyerek.

Ifjúsági kedvezményes repülőjegy

Ha az utas 12-25 éves közötti, irodánkban kimondottan ifjúsági kedveményes repülőjegy is foglalható a számára. Az ilyen repjegy a felnőtt repülőjegyhez képest olcsó, de rugalmas alternatívát jelent. A korkedvezményhez ráadásul nem szükséges nemzetközi diákigazolvány sem. Foglaláskor kérjük, jelezze az utas életkorát, hogy a neki járó kedvezményt biztosítani tudjuk! Ifjúsági repülőjegyek foglalásához kérje kollégáink segítségét!

Olcsó repülőjegy tanároknak, diákoknak

A diákoknak és tanároknak szánt termék a STA diák akciós repülőjegy, mely számos légitársaság járataira vásárolható irodánkban. Az Emirates, a Qatar illetve sok más társaság járataira foglalható olcsó, de rugalmas feltételű repülőjegy. Ráadásul a kedvezmény a legtöbb légitársaságnál a diákkal illetve tanárral együtt utazó családtagra (gyermek, házastárs) is kiterjeszthető. Repülőjegy foglalás során kérjük, mindenképp említse meg, ha az utas diák, tanár! Diék és tanár repülőjegyek foglalásához kérje kollégáink segítségét!

Legfrissebb híreink a légiközlekedés világából:

Air Transat repülőjegye mellé ajándékot adunk, amelynek a repülés során jó hasznát fogja venni!

A Wizzair fapados 2003-ban kezdte meg működését. Az első években még csak budapesti kiindulással kínálta a kedvező árú repülőjegyeket, majd több kelet-európai országban is bázist nyitott. Legkedveltebb úticéljai: London, Barcelona, Róma, Madrid, Isztambul, Tel Aviv, Málta és Dubai.

A CSA Czech Airlines 90 éves múlttal rendelkező légitársaság. Több szakmai szervezet és utasfelmérések szerint is Európa legpontosabb légitársasága.

British Airways légitársaság a Oneworld teljes jogú tagjaként a partner légitársaságokkal együtt közel 600 desztinációra repítik az utasokat.
Központi repülőtere a londoni Heathrow.

Az airberlin Európa egyik vezető légitársasága. Az airberlin központja jelenleg a berlini Tegel repülőtér, ahová Budapestről közvetlen járattal is utazhatunk.

A Turkish Airlines, amely a repült országok számát tekintve máris csúcstartó, egyszerre két különleges amerikai várost is felvett útvonalhálózatába.

Már a repülése előtt bevásárolhat a Lufthansa fedélzeti Duty-free üzletében!

2016. január 27-én kivételes módon búcsúzott el az Air France légitársaság a Boeing 747-es gépeitől.

A Qatar Airways öt évvel ezelőtt, 2011. január 17-én kezdte meg napi járatának üzemelését Budapest és Doha között. 2016. július 3-tól heti hétről heti tízre növekszik a járatok száma.

A LOT légitársaság 2015-ben Európa négy és a világ tíz legpontosabb légitársaságának egyike lett.Korábbi híreink - Archívum >>>