Budapestre érkezett a Lufthansa A350-ese

Szeptember 8-án nálunk vendégeskedett a Lufthansa egyik vadonatúj utasszállítója.
Lufthansa Budapestre érkező A350-ös repülőgépe, a müncheni felszállás előtt. . Fotó: Hirschler Erika / Vista

A látogatás apropója az, hogy ötven éve repül a Lufthansa Magyarországra. Ennek tiszteletére hozta el Budapestre egyik legújabb Airbus A350-es repülőgépét (a képen a müncheni felszállás előtt), amelyet a Liszt Ferenc repülőtéren a meghívott újságíróknak és utazási irodai szakembereknek is bemutattak. A D-AIXC lajtsromjelű utasszállító délben Münchenből indult és 13:45-kor szállt le Budapesten.

Budapestre érkezéskor az új járatokat megillető vízsugaras üdvözléssel köszöntötték a járatot:

Vízsugaras köszöntő az utastérből - fotó: Hirschler Erika Budapesten a Lufthansa A350-es gépe

A Lufthansa A350-eseinek bázisreptere München, ahonnan ezzel a géptípussal Bostonba, Delhibe, Bombaybe és Hongkongba repül a német légitársaság.

A legújabb Airbus gépek fedélzetén töltött időt optimalizált légnyomás teszi kellemesebbé, amit úgy állítanak be, hogy a földön megszokott szinthez közelítsen, így az utasok kipihentebben érnek céljukhoz. A gépeken 293 ülőhely (48 business, 21 prémium turista és 224 hagyományos turista) kapott helyet. Az A350-es jelenleg a legmodernebb és leginkább környezetkímélő utasszállítónak számít. 25%-kal kevesebb kerozint fogyaszt és 25%-kal kisebb a károsanyag-kibocsátása, mint egy hasonló kategóriájú repülőgépnek, valamint fel- és leszálláskor is csendesebbek a hajtóművei. A Lufthansa ebből a típusból összesen 25 darabot rendelt, melyekből az elsőt idén februárban vette át a gyártól.

2017-09-08

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Los Angeles repülőjegy 138 500Ft-tól, Toronto repülőjegy 144 300Ft-tól, New York repülőjegy 146 400Ft-tól, Miami repülőjegy 155 400Ft-tól!

Az első Münchenből induló Lufthansa A380-as úticélja Los Angeles volt.

Egyre népszerűbb a német légitársaság Magyarországon, így sűrítik a pesti és debreceni járatokat.

Josie Pepper a 2-es terminálon áll a Lufthansa utasok rendelkezésére.

A német légitársaság Debrecen - München járata 2018. tavaszától már csütörtökön és vasárnap is közlekedik.

Az útvonalon a német légitársaság legmodernebb A350-900-as gépei repülnek.A honlap használatával Ön hozzájárul ahhoz, hogy eszközén a Vista Utazási Irodák Kft. és partnerei cookie-kat tároljanak és azokhoz hozzáférjenek, valamint a honlap használatával Ön elfogadja a cookie szabályzatban foglaltakat.