Budapestre érkezett a Lufthansa A350-ese

Szeptember 8-án nálunk vendégeskedett a Lufthansa egyik vadonatúj utasszállítója.
Lufthansa Budapestre érkező A350-ös repülőgépe, a müncheni felszállás előtt. . Fotó: Hirschler Erika / Vista

A látogatás apropója az, hogy ötven éve repül a Lufthansa Magyarországra. Ennek tiszteletére hozta el Budapestre egyik legújabb Airbus A350-es repülőgépét (a képen a müncheni felszállás előtt), amelyet a Liszt Ferenc repülőtéren a meghívott újságíróknak és utazási irodai szakembereknek is bemutattak. A D-AIXC lajtsromjelű utasszállító délben Münchenből indult és 13:45-kor szállt le Budapesten.

Budapestre érkezéskor az új járatokat megillető vízsugaras üdvözléssel köszöntötték a járatot:

Vízsugaras köszöntő az utastérből - fotó: Hirschler Erika Budapesten a Lufthansa A350-es gépe

A Lufthansa A350-eseinek bázisreptere München, ahonnan ezzel a géptípussal Bostonba, Delhibe, Bombaybe és Hongkongba repül a német légitársaság.

A legújabb Airbus gépek fedélzetén töltött időt optimalizált légnyomás teszi kellemesebbé, amit úgy állítanak be, hogy a földön megszokott szinthez közelítsen, így az utasok kipihentebben érnek céljukhoz. A gépeken 293 ülőhely (48 business, 21 prémium turista és 224 hagyományos turista) kapott helyet. Az A350-es jelenleg a legmodernebb és leginkább környezetkímélő utasszállítónak számít. 25%-kal kevesebb kerozint fogyaszt és 25%-kal kisebb a károsanyag-kibocsátása, mint egy hasonló kategóriájú repülőgépnek, valamint fel- és leszálláskor is csendesebbek a hajtóművei. A Lufthansa ebből a típusból összesen 25 darabot rendelt, melyekből az elsőt idén februárban vette át a gyártól.

2017-09-08

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Észak-amerikai repülőjegyek már 142 500Ft-tól foglalhatóak a december 5-ig tartó akció keretében!

Münchenben megint minden az Oktoberfestről fog szólni!

Szeptember 12-től vadonatúj utasszállítók közlekednek München és Hongkong között.

2017. augusztus 26-én kereken 50 éve lesz, hogy a Lufthansa gépe először landolt Budapesten.