Hírek és érdekességek - 2015. március

A Qatar Airways átvette a francia Airbus gyártól az első A350-XWB gépét, mely a maga nemében egyedülálló utasszállító. A Turkish Airlines bejelentette, hogy nyártól napi négy járatpár közlekedik Budapest és Isztambul között. Az Emirates elindítja Dubai - Denpasar, Bali járatát.

2014. május 27-én vehette birtokba a Qatar Airways a vadonatúj dohai Hamad Nemzetközi Repülőteret ( HIA ), melyről világszerte 150 célállomás érhető el.

A dublini repülőtér Európában egyedülálló szolgáltatást kínál az Egyesült Államokba utazóknak: már a dublini reptéren megtörténik az amerikai útlevél- és vámvizsgálat, valamint az USÁ-ba történő beléptetés.

December 23-án az ötcsillagos Qatar Airways történelmet írt: a dohai székhelyű légitársaság lett az első, amely átvehette a világ első Airbus A350-XWB (Xtra Wide Body, azaz extra szélestörzsű) utasszállítóját.

A Turkish Airlines 2015. július 3-ától napi négy járatot indít a Budapest Isztambul útvonalon.

A Qatar Airways és az FC Barcelona 2013. júliusában jelentették be, hogy a 2013-2014-es futballszezontól kezdve három évig a légitársaság lesz a focicsapat főszponzora. A Barca azóta Qatar Airways logós mezben fut ki a pályára.

Az Emirates légitársaság június 3-tól napi járatot indít Balira, az "Istenek szigetére".


Vissza a hírarchívumra