2018 nyarán naponta lesz Budapest – Torontó közvetlen járat

Nagy népszerűségnek örvend az Air Canada Rouge járata, amelyet jövőre még korábban és sűrűbb menetrenddel indít el a légitársaság.
Air Canada légitársaság bemutatása
kép forrása: GLOBAIR s.r.o. - GSA for AIR CANADA

Igen sikeresnek bizonyult idén az Air Canada Rouge közvetlen járata Budapest és Torontó között. A jó eredményeknek köszönhetően a légitársaság jövőre korábban indítja ezt a járatot, amely a nyári főidényben naponta fog közlekedni.

A kanadai nemzeti légitársaság tavaly nyitott Kelet-Európa felé, amikor Torontóból közvetlen járatokat indított Budapestre, Prágába és Varsóba. A pozitív fogadtatás miatt a Budapest-Torontó szezonális járat idén már egy hónappal hosszabb ideig jár és a nyári csúcsszezonban dupla annyi járat (heti 6 géppár) közlekedett, mint előző évben. Idén, Kanada megalapításának 150. évfordulója alkalmából rekord számú turista látogat Kanadába, a magyar utazók pedig szívesen választják az Air Canada Rouge járatát. Ráadásul idén az Air Canada is kerek évfordulót ünnepel: 80 éves lett.

A Budapest-Torontó útvonal népszerűsége miatt 2018-ban minden eddiginél korábban, április 5-én indul az első gép Torontóból Budapestre és másnap vissza. Áprilisban heti 3 járat lesz, majd fokozatosan sűríti a gépek számát az Air Canada Rouge: 2018. nyarán már naponta közlekednek Budapest és Torontó között.

Ezen az útvonalon az Air Canada légitársaság nyaraló úticélokra szakosodott leányvállalata, az Air Canada Rouge repülőgépei járnak. Bár a gépeken nem található klasszikus értelemben vett üzleti osztály, de az utastér elején található külön Premium Rouge osztály emelt szintű szolgáltatásokat kínál: szélesebb, jobban dönthető ülések, nagyobb lábtér, elsőbbségi beszállás, két feladható bőrönd és prémium minőségű fedélzeti ellátás.
 
Air Cananda Rouge: Premium Rouge kabin
kép forrása: flyrouge.com

Hat óránál hosszabb várakozási idő esetén Torontóban, Montreálban illetve Vancouverben az Air Canada Stopover Programjában reptérhez közeli szállásokat lehet igénybe venni. A szolgáltatás a Premium osztály utasainak ingyenes, a turista osztályos utasok számára fizetés ellenében elérhető. A foglaláshoz keresse fel irodáinkat.

Fontos tudni, hogy a Kanadába utazáshoz vagy átszálláshoz a magyar állampolgároknak elektronikus utazási engedélyre (eTA) van szüksége, mely interneten és irodáinkban is kiváltható.

Bár az utolsó közvetlen Budapest-Torontó járat idén október 14-én felszáll, jövő április előtt sem kell nélkülöznünk az Air Canadát: Star Alliance légitársasági partnerek ráhordó járataival bécsi, müncheni illetve frankfurti átszállással továbbra is eljuthatunk Budapestről Kanadába vagy az Egyesült Államokba.

Kanada csodálatos utazási célpont, ahol valóra válik álomutazása! De nemcsak Kanada, hiszen a 60 kanadai desztináció mellett további 57 Egyesült Államokbeli úti cél érhető el Torontón keresztül könnyedén. Amennyiben Torontóból utazik az Egyesült Államokba, érkezéskor időt takaríthat meg: az amerikai útlevél- és vámvizsgálatot már Torontóban elvégzik, így erre az USÁ-ban már nem kerül sor.

Az Air Canada kiváló választás azoknak, akik a biztonságos, megbízható, nagy múltú légitársaságokat preferálják. A légitársaság járataival nemcsak a kanadai és az Egyesült Államokban élő magyar közösséget köti össze otthoni rokonaikkal és barátaikkal, hanem remek üzleti és nyaralási desztinációkhoz is hozzáférést biztosít.
 
Pár sor az Air Canadáról:
  • Napi 1500 járat, 200 desztinációra
  • 2016-ban 45 millió utast szállított
  • AZ Air Canadának és leányvállalatainak (Rouge és Express) összesen 374 repülőgépe van
  • A Star Alliance légitársasági szövetség alapító tagja
  • Atlantic Joint Venture (AJV) partnere a Lufthansa csoportnak és a United Airlinesnak
  • Skytrax besorolás: 4 csillagos légitársaság

Pár sor az Air Canada Rougeról:
  • Az Air Canada’s vakációs légitársasága
  • 2012. decemberében alapították és az első járat 2013. júliusában indult
  • Szezonális járatokat üzemeltet Kanadából az Egyesült Államokba, Dél-Amerikába, Mexikóba, a Karib-térségbe és Európába
  • 46 Air Canada Rouge gép
  • A Budapest – Toronto útvonalon: B767-300ER gépek repülnek, 280 üléssel

Reméljük, hogy Önt is hamarosan a fedélzeten köszönhetjük!

képek forrása: flyrouge.com


2017-10-01

Az Air Canadáról és az Air Canada Rouge-ról:


Az 1937. óta működő Air Canada légitársaság Kanada legnagyobb menetrend szerinti fuvarozója. Öt kontintensen több mint 200 vároba szállít utasokat. Fő csomópontja a torontói Pearson nemzetközi repülőtér. Az elsősorban vakációs úti célokra szakosodott leányvállalata, az Air Canada Rouge a nyári szezonban közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Toronto között.

Az Air Canada és Air Canada Rouge a Star Alliance légitársasági csoport tagjai.

Olvasson még több érdekességet és hasznos információt az Az Air Canada légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

Az Air Canadáról és az Air Canada Rouge legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Torontó repülőjegy 165 300Ft, Montreál repülőjegy 167 100Ft, Vancouver repülőjegy 200 800Ft, Calgary repülőjegy 202 000Ft!

Az Air Canada járata 2022. május 4-tól hetente háromszor közlekedik Torontó és Budapest között.

Az Air Canada Rouge járata 2020. március 30-tól hetente háromszor közlekedik Torontó és Budapest között.

Az Air Canada Rouge közvetlen járata 2019. tavaszától őszig közlekedik és még több átszállási lehetőséget kínál, mint eddig.

Az Air Canada Rouge járata 2019. január 7-ig hetente háromszor közlekedik, de a tervek szerint egy 3 hónapos szünet után áprilisban újra visszatér Budapestre.

A 2018-as nyári idényben már 4 amerikai város, Chicago, New York, Philadelphia és Torontó lesz elérhető átszállás nélkül Budapestről.